logo-dw

Go Back   Dreamweaver Club Forums > Dreamweaver forums > Web Hosting and FTP
Register FAQ Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-10-2011, 10:09 PM   #1
doogle
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 5
Default Help! Publishing problem

Hello, i have created my first website using some html pages and some php. It puts the files fine onto my remote server but when i go onto the wesbite, the html pages are fine but when i click to a php page it asks me where i want to save the php file. What am i doing wrong? I'm all out of ideas!

Thanks so much
doogle is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2011, 07:46 AM   #2
Corrosive
Corrosive's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bristol, England
Posts: 7,103
Default

Are you sure your hosting is running PHP?
Corrosive is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2011, 11:16 AM   #3
gentleone
gentleone's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Rhodes, Greece
Posts: 2,837
Default

If you get the download dialog that's a sign that you don't have PHP installed on your web server.
__________________
www.gentlemedia.nl
gentleone is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2011, 01:46 PM   #4
doogle
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 5
Default

thanks for that - my package didn't have php, i have upgraded now, it displays the page but when i try to login, as its a login script i have on the page, i get these errors -

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111
doogle is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2011, 01:46 PM   #5
doogle
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 5
Default

thanks for that - my package didn't have php, i have upgraded now, it displays the page but when i try to login, as its a login script i have on the page, i get these errors -

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111
doogle is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2011, 01:52 PM   #6
Corrosive
Corrosive's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bristol, England
Posts: 7,103
Default

So what is the code you have for your database connection?
Corrosive is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2011, 04:37 PM   #7
doogle
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 5
Default

i hope i don't sound really stupid, but it is my first time doing a website! i followed the building a dynamic website tutorial on the dreamweaver site. here is the code i think you mean, if its not right then tell me where to locate it and i will copy it in for you -
<?php
# FileName="Connection_php_mysql.htm"
# Type="MYSQL"
# HTTP="true"
$hostname_wtp = "127.0.0.1";
$database_wtp = "town";
$username_wtp = "root";
$password_wtp = "123";
$wtp = mysql_pconnect($hostname_wtp, $username_wtp, $password_wtp) or trigger_error(mysql_error(),E_USER_ERROR);
?>

thanks so much for your help, its very much appreciated
doogle is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2011, 07:06 PM   #8
Corrosive
Corrosive's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: Bristol, England
Posts: 7,103
Default

Quote:
Originally Posted by doogle View Post
i hope i don't sound really stupid, but it is my first time doing a website!
Don't worry about that. Every single person here has been there!

I'm going to ask the obvious question (based on the fact you didn't have php earlier). You have created your database right?
Corrosive is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2011, 07:46 PM   #9
doogle
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 5
Default

Thanks

Yes i have created them, i'm using phpmyadmin on xampp with apache. Within dreamweaver when i test mysql connection to the database, that all works fine, and also when i preview the pages in the web browser, everything works great. Its just when i then put all the files onto the host, i then get the errors.

Thanks again for your help!
doogle is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2011, 09:36 PM   #10
johnMoss
johnMoss's Avatar
 
Join Date: Dec 2010
Location: Dallas
Posts: 867
Default

Sounds like you have a path error. Isn't your host server going to be a different server path than your local installation?
johnMoss is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2006 DreamweaverClub.com