logo-dw

Go Back   Dreamweaver Club Forums > Graphic Design > Photoshop
Register FAQ Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-17-2009, 04:42 PM   #1
silverglade
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 306
Default cant resize my pen tool shape, it just does the outline

i copied my pen tool shape to a different layer and when i try to shrink it down, it only shrinks the line and not the fill. any help greatly appreciated. thanks. derek
silverglade is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2009, 06:45 PM   #2
Rob_Che
Rob_Che's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,552
Default

hmm.. I'm not sure I totally understand... but here goes...

1: So you created a shape with the pen tool, how did you fill it?
2: When you turn the layer on/off does the fill disappear as well as the line?
3: How did you 'copy' the layer contents ? Did you duplicate the layer?

Fill me in with more detail Derek...
Rob_Che is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2009, 07:21 PM   #3
silverglade
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 306
Default

i filled the pen tool outline by right clicking it and choosing "fill path".
when i turn the layer off and on, the shape outline shows when layer is off.
when i copied the layer, i right clicked on the background layer, and chose "duplicate layer" . when i try to resize either the background shape or the copied shape, it just resizes the outline and not the fill to go with it. i hope this helps. thanks for replying. derek
silverglade is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2009, 07:48 PM   #4
Rob_Che
Rob_Che's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,552
Default

So it's a path, not a stroke ? ie; it's a thin grey line and not a colored line ?
Rob_Che is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2009, 09:02 PM   #5
silverglade
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 306
Default

right its a path not a stroke, its a thin gray line.
silverglade is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2009, 01:54 PM   #6
Rob_Che
Rob_Che's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,552
Default

There you go then... You're resizing the path not the layer...

Last edited by Rob_Che; 04-18-2009 at 02:00 PM..
Rob_Che is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2009, 06:36 PM   #7
silverglade
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 306
Default

the only way i got it to resize both the path and the fill, is to use "shape layers" button at the top, it fills it as i go, then i can resize both the fill and the path at the same time. is that the only way to do it or can i do it with the "path" button selected filling it later on?
silverglade is offline   Reply With Quote
Old 04-18-2009, 07:55 PM   #8
Rob_Che
Rob_Che's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,552
Default

I'm not sure you understand what the path is...
http://www.elated.com/articles/photo...ths-explained/
Rob_Che is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2009, 01:22 PM   #9
silverglade
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 306
Default

thank you very much. here is one way i found from a message board.

"One way would be to make your foreground color the same color as your layer. Choose Shape Layers, make your path, then double click on the Shape Layer icon (not the mask) in the layers Panel.You can change it in the color picker to any color you want and it will fill. Then you can resize as you wish."
silverglade is offline   Reply With Quote
Old 04-19-2009, 01:27 PM   #10
Rob_Che
Rob_Che's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,552
Default

That's fine if you've filled it but your post made it sound as if it hadn't been filled if just the path was being resized.

You got it sorted then ?
Rob_Che is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2006 DreamweaverClub.com