logo-dw

Go Back   Dreamweaver Club Forums > Dreamweaver forums > Web Hosting and FTP
Register FAQ Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-11-2007, 04:07 AM   #1
Malconium
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 4
Question Server Problem

I am relatively new to Servers and MySQL. I am running an installation of WAMP5 coupled with EMS MySQL on my thumbdrive. I installed it while at school, and now it is impossible to connect to localhost. The computer I am on now doesn't use port 80, which may be the problem, but I am really not sure, so any help would be appreciated.
Malconium is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2007, 07:49 AM   #2
davidj
davidj's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The Toon (newcastle upon Tyne)
Posts: 8,256
Default

you need to use Port 80

is this a usb drive? If so im not sure its a very good setup. Not something i have had to troubleshoot

You need to run this from a standard machine in the traditional way off C:/
__________________
Would you like to learn PHP from me? Check out -> www.codezenith.co.uk
davidj is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2007, 05:13 PM   #3
Malconium
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 4
Default

I talked to a friend of mine, and figured out a way of making it work. I can run an OS like DSL or TinyXP and install it that way. I already have an installation on my PC, but I just wanted to try it to see what would be required to make it work. I kinda think it would be cool to have a portable server.
Malconium is offline   Reply With Quote
Old 12-13-2007, 07:27 PM   #4
Malconium
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 4
Default

I now have another question. When you installed WAMP5, did you make the www directory the local root/test folder? I can't seem to get connection.php to work as it is supposed to. I get an error saying something like unexpected T_VARIBLE at line 3. Also I can't seem to make a connection to my database when I open dwc.php with Internet Explorer. God I am so confused

code for connection.php is as follows:
PHP Code:
<?php
   $database  
=  "PHP_Lessons"

this is the line that gives me trouble. > $username  =  "Malconium"

   
$password  =  "godmode"
////////////////////////////////////////

Last edited by domedia; 12-13-2007 at 07:49 PM.. Reason: php tags
Malconium is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2007, 06:33 AM   #5
davidj
davidj's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The Toon (newcastle upon Tyne)
Posts: 8,256
Default

you have not terminated any lines with semi colon
__________________
Would you like to learn PHP from me? Check out -> www.codezenith.co.uk
davidj is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2007, 03:32 PM   #6
Malconium
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 4
Default

God, that is all? Man, I really wasn't paying attention to what I was typing. Thanks, I really appreciate it.
Malconium is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 08:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2006 DreamweaverClub.com