logo-dw

Go Back   Dreamweaver Club Forums > Graphic Design > Flash
Register FAQ Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-13-2007, 10:36 AM   #1
malhyp
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 115
Default How do I include Video in my website?

Hi there, can anyone suggest where I find info on inbedding video into a website page. I have included a link here as a perfect example.

http://imediaconnection.com/spot/iMe...7&AccountID=41

Cheers
Mally
malhyp is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2007, 10:43 AM   #2
davidj
davidj's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The Toon (newcastle upon Tyne)
Posts: 8,256
Default

do it in flash

there is a dedicated built in import wizard designed just for this task
__________________
Would you like to learn PHP from me? Check out -> www.codezenith.co.uk
davidj is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2007, 10:51 AM   #3
malhyp
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 115
Default

Thanks David, I will give that a try.

Do you know if it compresses the movie or is that something that I have to to beforehand?

Cheers N Thanks
malhyp is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2007, 12:55 PM   #4
domedia
Administrator
domedia's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 9,730
Default

You use the Flash Video Encoder to convert the movie file to the flash video format (FLA). The optimization happens in this conversion and you're able to set your own compression settings.
domedia is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2007, 01:18 PM   #5
malhyp
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 115
Default

Thanks for the reply.

Is the Flash Video Encoder included with Flash or is it a seperate process/software?

Cheers
Mally
malhyp is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2007, 02:15 PM   #6
davidj
davidj's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The Toon (newcastle upon Tyne)
Posts: 8,256
Default

included in the last 2 versions i think
__________________
Would you like to learn PHP from me? Check out -> www.codezenith.co.uk
davidj is offline   Reply With Quote
Old 07-13-2007, 02:49 PM   #7
domedia
Administrator
domedia's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 9,730
Default

and only in the pro version I think. If you go to adobe.com it will tell you.
domedia is offline   Reply With Quote
Old 07-20-2007, 06:01 AM   #8
sachindw
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1
Default ur answer

impart the video in flash 2004 or higher,at the mean time u will have to select option according to ur need.flash will make a flv file and u will get flv player in flash componant in order to control it.
hope it will help you.
bye
sachin
sachindw is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 06:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2006 DreamweaverClub.com