logo-dw

Go Back   Dreamweaver Club Forums > Dreamweaver forums > Video Tutorials
Register FAQ Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-14-2007, 05:48 PM   #1
ali_b
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 80
Default localhost

this is reaally starting to annoy me now, i did the configure dreamweaver tutorial. but it still isnt working.

Do you leave the HTTP address completely alone? and also it says on the tutorial that the localhost is the webroot... do you have to do something to make it that?

if i click on local host using the wamp icon on the system tray it comes up with everything in my documents so im getting the local host in "my documents" how do u make it the web host directory?

cheers for ur help

ali
ali_b is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2007, 05:55 PM   #2
davidj
davidj's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The Toon (newcastle upon Tyne)
Posts: 8,256
Default

when you installed wamp5 it asked you to set up the web root
Quote:
if i click on local host using the wamp icon on the system tray it comes up with everything in my documents
this means that you have set My Documents as the web root

start by uninstalling it and reinstalling it using the default settings (dont change anything)

you can add an alias which points to the dir inside your My Documents then
__________________
Would you like to learn PHP from me? Check out -> www.codezenith.co.uk
davidj is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2007, 06:01 PM   #3
ali_b
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 80
Default

ok kl, so everything is default but i have to folders in my documents, web root and local root. and then i get the console up and it says

http://localhost/test/
:

and i type in C:\Documents and Settings\Ali\My Documents\web root\

is that right?
ali_b is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2007, 06:25 PM   #4
davidj
davidj's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The Toon (newcastle upon Tyne)
Posts: 8,256
Default

where do you type this in?
__________________
Would you like to learn PHP from me? Check out -> www.codezenith.co.uk
davidj is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2007, 06:26 PM   #5
ali_b
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 80
Default

em "add an alias"? on the wamp5 thing
ali_b is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2007, 06:28 PM   #6
ali_b
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 80
Default

i dont really know what to do when the black console box thing comes up
ali_b is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2007, 09:29 AM   #7
davidj
davidj's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: The Toon (newcastle upon Tyne)
Posts: 8,256
Default

read the instructions on the screen

if you have a dir in My Documents called remote then you would enter remote as the 1st step

the second step you just add the path including the dir...

Quote:
C:/Documents and Settings/Davidj/My Documents/local_work/remote/
once done every file you place in that remote dir can ve viewed through...

http://localhost/remote/
__________________
Would you like to learn PHP from me? Check out -> www.codezenith.co.uk
davidj is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2007, 01:54 PM   #8
ali_b
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 80
Default

all sorted now cheers davidj
ali_b is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 01:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2006 DreamweaverClub.com