logo-dw

Go Back   Dreamweaver Club Forums > Hand Coders Forum > HTML and CSS
Register FAQ Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 02-07-2006, 07:54 PM   #1
wallis711
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3
Default Centering layout using layers

Hi there,

How do i center my layout, ive tried all the methods on this site however it doesnt work, i think this may be because my layers postions are absoulte, if this is the case how do i change this while keeping the layout of the layers exactly as i have them now.

Any help will be greatly appreciated

Regards

Jamie
wallis711 is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2006, 08:17 PM   #2
domedia
Administrator
domedia's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 9,730
Default

Hi Jamie, welcome to the forums!

'Center' is a relative term, it means when browser size changes, the position of the content changes as well because it needs to be as far from the right side as from the left side.

This is incompatible on a logical level with absolute positioning. Absolute positioning will place content in a certain spot measured from the top left corder of the viewport no matter size of browser.

Centering content and absolute positioning are mutual exclusive, they can't exist together.

You have to choose, do you want your layers to be exactly where you placed them (absolute positioning) or do you want the position to change (centered)
domedia is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2006, 04:36 PM   #3
wallis711
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 3
Default how?

Thanks for your reply domedia,

How would i postion the layers without using absolute positioning, dreamweaver seems to just use absolute as default when i postion the layers. Do i just take out the absolute piece, or do i need to replace it with something else.

Thanks Again

Jamie
wallis711 is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2006, 05:23 PM   #4
Creative Insanity
Banned
Creative Insanity's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: KiwiLand (stalk that far dj LOL)
Posts: 1,967
Default

If I am not mistaking.. (dom will correct me if I am) replace it with relative.
Creative Insanity is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2006, 05:23 PM   #5
domedia
Administrator
domedia's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 9,730
Default

>How would i postion the layers without using absolute positioning
You can't they are the same thing

Dragging layers and positioning them *is* absolute positioning.
There is a tutorial on the homepage for centering content.
domedia is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 08:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2006 DreamweaverClub.com