logo-dw

Go Back   Dreamweaver Club Forums > Hand Coders Forum > ASP
Register FAQ Members List Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-13-2008, 04:02 PM   #1
prince_bakora
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 3
Exclamation HELP PLEASE ... DATABASE error

hi all

I have a problem ... and hope to find the solution

firstly ... I design
asp vbscript pages by dreamweaver mx 2004
when I insert in my pages static elements like text and images then preview it ... it works and all right

but if I insert database elements in my page ... then preview it .. browser show me this message

Quote:
Quote:
The page cannot be displayed

There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed. Please try the following:
  • Click the Refresh button, or try again later.
  • Open the localhost home page, and then look for links to the information you want.
HTTP 500.100 - Internal Server Error - ASP error
Internet Information Services


Technical Information (for support personnel)
  • Error Type:
    Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
    [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Could not use '(unknown)'; file already in use.
    /twakol/ed.asp, line 8
  • Browser Type:
    Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)
  • Page:
    GET /twakol/ed.asp
  • Time:
    ‏13 ‏سبتمبر, ‏2008, 05:55:42 م
  • More information:
    Microsoft Support



or you can see the picture



I tried many databases ... all times have same results

to know :
my OS is XP sp2
I installed
IIS
MDAC
DREAMWEAVER MX 2004



prince_bakora is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2008, 06:25 PM   #2
rico1931
 
Join Date: Jun 2008
Location: Buffalo
Posts: 198
Default

So what is it that you want exactly? Do you want to know how to set up a DSN? What kind of database do you have? Access, Mysql..??? I bet there are a bunch different ones. You need to give us more information on what you want to do. Oh and welcome to the forum
rico1931 is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2008, 09:03 PM   #3
prince_bakora
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 3
Post

I already know how to set up a DSN ... I make a DSN connection to MS ACCESS database ... and when I use this connection in dreamweaver mx 2004 to insert fields in my page ... this problem starting as the image

can anybody explain me where's the problem ?


prince_bakora is offline   Reply With Quote
Old 09-13-2008, 10:21 PM   #4
rico1931
 
Join Date: Jun 2008
Location: Buffalo
Posts: 198
Default

code for the connection you are making please
rico1931 is offline   Reply With Quote
Old 09-14-2008, 12:14 AM   #5
prince_bakora
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 3
Post

Hi ... first, I want to say thanks

second, I do not use any code .. just design by dreamweaver

but I will show the code of a page and the error message that display when I want to preview it in my browser



the code of the page

Code:
<<A href="mailto:%@LANGUAGE="VBSCRIPT">%@LANGUAGE="VBSCRIPT" CODEPAGE="1252"%>
<!--#include file="Connections/pein.asp" -->
<%
Dim Recordset1
Dim Recordset1_numRows
Set Recordset1 = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
Recordset1.ActiveConnection = MM_pein_STRING
Recordset1.Source = "SELECT * FROM Employees"
Recordset1.CursorType = 0
Recordset1.CursorLocation = 2
Recordset1.LockType = 1
Recordset1.Open()
Recordset1_numRows = 0
%>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Untitled Document</title>
</head>
<body>
<p>ألسلام عليكم </p>
<p><%=(Recordset1.Fields.Item("EmployeeID").Value)%></p>
<p><%=(Recordset1.Fields.Item("FirstName").Value)%></p>
<p> <%=(Recordset1.Fields.Item("LastName").Value)%></p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>&nbsp;</p>
</body>
</html>
<%
Recordset1.Close()
Set Recordset1 = Nothing
%>
the error message :

Quote:
The page cannot be displayed

There is a problem with the page you are trying to reach and it cannot be displayed.Please try the following:
  • <LI id=instructionsText1>Click the Refresh button, or try again later.
  • Open the localhost home page, and then look for links to the information you want.
HTTP 500.100 - Internal Server Error - ASP error
Internet Information Services

Technical Information (for support personnel)
  • Error Type:
    Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80004005)
    [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Could not use '(unknown)'; file already in use.
    /myfirstsite/untitled1.asp, line 8
  • Browser Type:
    Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)
  • Page:
    GET /myfirstsite/untitled1.asp
  • Time:
    ‏14 ‏سبتمبر, ‏2008, 02:11:58 ص
  • More information:
    Microsoft Support

this image can help you to view the code


Last edited by prince_bakora; 09-14-2008 at 12:19 AM..
prince_bakora is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2008, 06:44 PM   #6
rico1931
 
Join Date: Jun 2008
Location: Buffalo
Posts: 198
Default

there is something wrong with the connection. Are you able to view your data when you use dreamweaver to set up the connection? Like when you test it out does the table in the pop up box display your information in the sql table? The connection looks right and other then you missing a few links like

[code]
Dim rsDevice_cmd[code]
rico1931 is offline   Reply With Quote
Old 12-14-2009, 08:11 PM   #7
daysray
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 2
Default

Hi Prince,
I'm having the same issues. The database info shows up sometimes, but usually not. Did you find out what this problem was?

Thanks.
daysray is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2010, 12:40 AM   #8
mangofreak
mangofreak's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Toronto-Canada
Posts: 444
Default

Is your IIS setup to serve ASP files?
Does your database have the proper permissions?
__________________
J.
DW | FW | HTML | CSS | ASP | some PHP | Windows | Ubuntu
mangofreak is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2010, 05:37 PM   #9
daysray
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 2
Default

Yes. Actually, I finally got evey piece of security turned off and it now works on my pc, but when I upload it to the web it doesn't work. I think I've got everything pathed right so now am at a loss...
daysray is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2010, 10:54 PM   #10
suzybee
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 4
Default

I was having the same problem with the sever 500 errors so what I did was call my hosting service and made sure I was on the correct server type to read MS Access databases. Then I set up the DSN on the server, had to set up the database connection (using the database window with server behaviors). I had to use the custom connection string (this can be found on your hosting site (absolute path)). Once I had a connection to the database I added another server behavior to login users based on name and password. Everything works now. If your personal computer isn't your hosting/server computer you will not be able to use the DSN (standard) you'll need to get the custom string).
I hope this helped. I've only got as far as loging in users I am still trying to figure out how they can update they display on the page.
suzybee is offline   Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 09:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2006 DreamweaverClub.com