Dreamweaver Club Forums

Dreamweaver Club Forums (http://www.dreamweaverclub.com/forum//index.php)
-   CMS (wordpress,Drupal,joomla etc) (http://www.dreamweaverclub.com/forum//forumdisplay.php?f=193)
-   -   Joomla (http://www.dreamweaverclub.com/forum//showthread.php?t=39744)

desiree 04-05-2011 09:31 AM

Joomla
 
Hello


I am new to CMS. I am having a problem loading my templates and previewing them. I saved Joomla in htdocs and my templates index files are not appearing.


Can anyone explain why >>?
Thanks
Desiree

Corrosive 04-05-2011 11:03 AM

Hiya

When you say 'I saved Joomla in htdocs' did you install it (i.e. set up the SQL database etc) or just put the files in the folder? Here is a guide; http://forum.joomla.org/viewtopic.php?t=11926

gentleone 04-05-2011 11:54 AM

You'll have to upload Joomla templates in the 'templates' directory and then in the admin you will have to activate the template.

desiree 04-05-2011 01:41 PM

templates
 
just put the files in the folder which data bases ?:(

Corrosive 04-05-2011 01:43 PM

The database holds all your content and then you build the framework around it to make a page with the template. You need to read that installation guide I linked to.

gentleone 04-05-2011 03:37 PM

Yes, you will have to download first the Joomla installation files from the Joomla site and then upload everything to your server which must have PHP and MySQL on it. If you have done that, then you can configure the installation to set-up the databases.

So basically this is your first step:
Download & Install

desiree 04-06-2011 10:48 AM

Yes I have downloaded and installed and linked it to my xampp mysql
shouldnt the data bases upload automatically. How does it work and what database tables do I need to import in the joomla directory???


Please can you explain which directory/folder needs to be imported into xampp.



Thanks
Desiree :o

gentleone 04-06-2011 11:58 AM

No, you'll have to create your databases and then run the Joomla installation program in your browser.
http://webdesign.about.com/od/joomla...l_joomla_4.htm
and a bit further in the configuration process you can set-up the connection to your databases.

desiree 04-06-2011 12:16 PM

Database
 
I thought the templates worked automatically; like the 1.5 version. I never had to create databases whats new about the 1.6 version.

Aren't their default databases. why wont they work . the index files have no images ???

:confused:
Databases ????

Thanks

Desiree

gentleone 04-06-2011 12:58 PM

Did you already configured Joomla? In other words...do you have already access to the Joomla admin?


All times are GMT. The time now is 05:47 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2006 DreamweaverClub.com