PDA

View Full Version : Images not showing in design view/web page


Codegolf
10-12-2011, 05:23 PM
Hi

Im using Dreamweaver mx 2004 and new to this. I you could post anwers in idiot form it would be apreciated.

I have a problem with linking images and being able to view them in design mode as well as them appearing on the web page. The images have been uploaded and have there own url. When I try to link them to my web page with such code as

<img src="/assets/images/Membersoffer.jpg" width="357" height="42">

the image can be viewed in dreamweaver but not on the webpage online. I have checked to make sure the location is correct. When I use the full link in the code such as

<img src="http://www.codegolf.co.uk/DanHTML/assets/images/CodegolfTop.jpg" width="256" height="97">

It apears on the web page but not on the design view in dreamweaver. In dreamweaver is appears as a broken link.

direct link to page - http://www.codegolf.co.uk/DanHTML/skycaddie.htm

Link to print screen - http://www.codegolf.co.uk/DanHTML/assets/images/printscreenhelp.jpg

Thanks any help appreciated

Corrosive
10-12-2011, 06:49 PM
I don't think you should need the forward slash at the front of the first example if your site is defined correctly. Try;

<img src="assets/images/Membersoffer.jpg" width="357" height="42">

The reason you can't see the second links is because they are online and Dreamweaver isn't.

Codegolf
10-13-2011, 10:01 AM
Many thanks this solved my problem why does dreamweaver add the '/' at the start if it is needed.