PDA

View Full Version : website works fine in Firefox not in IE6


weaver
04-13-2011, 02:02 AM
I have no idea what I have done wrong, for the website menu to work fine in FF and not in IE6. In FF the menu appears as it should, whereas half the menu disappears for IE6. I've spent 2 days trying to correct this to no avail.

Therefore, I would really appreciate if anyone can assist me please with identifying / directing me to the issue and help me to correct it please.

The website I am referring to is www.gifttags.com.au

Thank you greatly

edbr
04-13-2011, 02:10 AM
first thing i always do is check for errors or warnings not all are relevant but worth checking

this was returmed from your page by firefox

Result: 0 errors / 39 warnings

line 5 column 4 - Warning: <meta> element not empty or not closed
line 6 column 3 - Warning: <meta> element not empty or not closed
line 7 column 3 - Warning: <meta> element not empty or not closed
line 8 column 3 - Warning: <meta> element not empty or not closed
line 9 column 3 - Warning: <meta> element not empty or not closed
line 10 column 3 - Warning: <meta> element not empty or not closed
line 11 column 3 - Warning: <meta> element not empty or not closed
line 16 column 1 - Warning: <link> element not empty or not closed
line 159 column 19 - Warning: <embed> is not approved by W3C
line 1359 column 155 - Warning: <embed> is not approved by W3C
line 1382 column 155 - Warning: <embed> is not approved by W3C
line 1427 column 48 - Warning: missing </span> before </div>
line 101 column 3 - Warning: <script> proprietary attribute "async"
line 182 column 6 - Warning: <a> anchor "a-1296783708021664" already defined
line 186 column 6 - Warning: <a> anchor "a-1296783708021664" already defined
line 199 column 6 - Warning: <a> anchor "a-1296783708022435" already defined
line 687 column 227 - Warning: <a> attribute "href" lacks value
line 1351 column 188 - Warning: <table> proprietary attribute "height"
line 1445 column 6 - Warning: <a> attribute "tabindex" has invalid value "-1"
line 1450 column 6 - Warning: <a> attribute "tabindex" has invalid value "-1"
line 1455 column 6 - Warning: <a> attribute "tabindex" has invalid value "-1"
line 1460 column 6 - Warning: <a> attribute "tabindex" has invalid value "-1"
line 1465 column 6 - Warning: <a> attribute "tabindex" has invalid value "-1"
line 1474 column 6 - Warning: <a> attribute "tabindex" has invalid value "-1"
line 1479 column 6 - Warning: <a> attribute "tabindex" has invalid value "-1"
line 1484 column 6 - Warning: <a> attribute "tabindex" has invalid value "-1"
line 1489 column 6 - Warning: <a> attribute "tabindex" has invalid value "-1"
line 1494 column 6 - Warning: <a> attribute "tabindex" has invalid value "-1"
line 1503 column 6 - Warning: <a> attribute "tabindex" has invalid value "-1"
line 1508 column 6 - Warning: <a> attribute "tabindex" has invalid value "-1"
line 1517 column 6 - Warning: <a> attribute "tabindex" has invalid value "-1"
line 1522 column 6 - Warning: <a> attribute "tabindex" has invalid value "-1"
line 1531 column 6 - Warning: <a> attribute "tabindex" has invalid value "-1"
line 1536 column 6 - Warning: <a> attribute "tabindex" has invalid value "-1"
line 1545 column 6 - Warning: <a> attribute "tabindex" has invalid value "-1"
line 1550 column 6 - Warning: <a> attribute "tabindex" has invalid value "-1"
line 193 column 8 - Warning: trimming empty <li>
line 1532 column 5 - Warning: trimming empty <span>
line 1537 column 5 - Warning: trimming empty <span>

weaver
04-13-2011, 02:24 AM
Thank you edbr for your quick response. That's one quite lengthy list there, so I will work through this to attend each warning. However in the interim, I was hoping I could address this issue first. Thank you again

edbr
04-13-2011, 02:30 AM
sure and not all warning should be given to much concern, i just find the errors in displa can be in there especially the not closed links , i wasnt criticizing.

weaver
04-13-2011, 02:33 AM
I appreciate your feedback edbr and by no means am I offended, thank you in fact for pointing these out to me. :)

weaver
04-13-2011, 02:55 AM
Actually now that I think about it, if you use IE on your computer edbr, can I trouble you to have a quick look for me and see if you are experiencing the above problem on your screen (half the menu text disappearing). I have IE8 and for me it shows fine, but people who have tested it on IE6 tell me of the above problem.

Thank you,

edbr
04-13-2011, 03:36 AM
ie6 is an instrument of the devil, i no longer test for it .
if you think its needed you can use ietester ro see how it looks. sorry im a bit stretched at the moment to look but later of hopefully someone will be along soon that can help


you can always use

weaver
04-13-2011, 03:42 AM
no worries - thank you sincerely for your time, and your direction

weaver
04-15-2011, 03:36 AM
hi all,

I still have not been able to resolve this annoying problem and was hoping if someone can point me in the right direction. IE is reallllyyy bugggginng me!!!!

weaver
04-15-2011, 03:40 AM
is there a code perhaps that i can enter that states that if IE6 is used then xyz should happen? thank you

edbr
04-15-2011, 03:46 AM
<!--[if IE 6]> Special instructions for IE 6 here <![endif]-->

johnMoss
04-15-2011, 05:44 AM
is there a code perhaps that i can enter that states that if IE6 is used then xyz should happen? thank you

Yes, you can set up an "if" script. I haven't looked at your site, but if you have figured a way to make the menu work like it should in IE 6 using different CSS, then simply include the CSS in the page header within a script that stipulates if IE 6... The following is an example:

<!--[if IE 6]><style type="text/css">.mainContent{ margin-top: 0px;}</style><![endif]-->