PDA

View Full Version : Image Problem - Not Displaying In Preview


kinger251285
02-02-2010, 04:15 PM
Hi

I am having problems displaying pictures on a website im developing. I have a header image that displays correctly and logos that display correctly and plenty of buttons which are images. All displaying correctly.

However today i added a content area to my css template. I added some text to this area and some images. These images display fine in dreamweaver design view. However when i preview in firefox or ie only the top 20% or so of the image displays, the rest is a grey box. The img source code seems fine, it happens with all images i insert at the mo.

Can anyone please help??

d a v e
02-02-2010, 05:39 PM
can you post a url?
how are you uploading? dw, ftp?? are the file type settings set to auto or ascii or ...?

kinger251285
02-02-2010, 07:05 PM
Hi

I havent uploaded anywhere yet, using local host and wamp server to iron out as many of the bugs as possible before i even consider uploading. Below is the code for one of the pages with the problem however it seems to do it for every page i create at the moment even when i locate the source files via dreamweaver and ie.

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html><!-- InstanceBegin template="/Templates/template_css.dwt" codeOutsideHTMLIsLocked="false" -->
<head>
<!-- InstanceBeginEditable name="doctitle" -->
<title>Untitled Document</title>
<!-- InstanceEndEditable -->
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<!-- InstanceBeginEditable name="head" -->
<style type="text/css">
<!--
.style1 {
font-size: 24px;
font-weight: bold;
}
-->
</style>
<!-- InstanceEndEditable -->
<link href="styles.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<script language="JavaScript" type="text/JavaScript">
<!--
function MM_reloadPage(init) { //reloads the window if Nav4 resized
if (init==true) with (navigator) {if ((appName=="Netscape")&&(parseInt(appVersion)==4)) {
document.MM_pgW=innerWidth; document.MM_pgH=innerHeight; onresize=MM_reloadPage; }}
else if (innerWidth!=document.MM_pgW || innerHeight!=document.MM_pgH) location.reload();
}
MM_reloadPage(true);
//-->
</script>
</head>
<body>
<div id="Header"><?php require_once 'topframetpgc.php'; ?></div>
<div id="leftNav"><?php require_once 'tpgcleftNav.php';?></div>
<div id="Content"><!-- InstanceBeginEditable name="Content" -->
<p align="center" class="style1">Welcome To Tewkesbury Park Golf Club</p>
<p align="center"><img src="tpgc.co.uk%20images/notice%20board.jpg" width="621" height="533"></p>
<p align="center">Tewkesbury Park 's scenic 18 Hole, 6533 yards par 73 course offers challenging play for both professional and amateur golfers. Designed by Frank Pennick, the course offers many interesting and testing holes with wooded areas and water hazards early in the round opening up into spacious fairways on the back nine holes. </p>
<p align="center">Overlooking the Malvern Hills , this picturesque and undulating course in the heart of the Gloucestershire countryside also offers six covered driving bays, putting and chipping greens and a 6 hole Academy course. All standards of golfer will also benefit from the services of our residential professional. </p>
<p align="center"><img src="tpgc.co.uk%20images/IMG_2536.JPG" width="644" height="482"></p>
<p align="left">&nbsp;</p>
<!-- InstanceEndEditable --></div>
<div id="Footer"><?php require_once 'footer.php';?></div>
</body>
<!-- InstanceEnd --></html>

d a v e
02-02-2010, 07:32 PM
there might be something wrong with your images then - copying your code and quickly inserting a couple if my own images and it all works fine.

kinger251285
02-02-2010, 07:46 PM
I did wonder if there was somehing wrong with the images because if you view the source via ie or dreamweaver they appear with parts missing too. However when i view them in design view on dreamweaver, in paint, photoshop or via my documents they apppear fine.

Any clue what the problem could be?

kinger251285
02-02-2010, 08:01 PM
Just out of interest i was looking at the pictures that did work and the ones that didnt. I noticed the ones that did were considerably smaller file sizes. Therefore i changed one of the pictures in photoshop and made it a smaller file size. This was a step to getting it fixed. Now more of the picture is showing but still not all of it, why are my picures being restricted by file size like this?

d a v e
02-03-2010, 04:06 AM
can you upload so,e of the pictures that are working and post a link to them or then email them to me at gekkoweb[at]gmail.com