PDA

View Full Version : edit link?


levian
10-15-2009, 09:37 AM
i am new with dreamweaver, recently assigned to maintain the company's site. the site was originally developed by another company n currently they wanted someone internal to do it. however i can't seemed to understand the line that i found below within one of the file. since i need to add more links to the site, i believe i should try to understand what the developer was trying to do here, especially the underline part. can anyone please explain it to me?

<div class="thelink"><a href="#" onclick="MM_openBrWindow('http://announcements.bursamalaysia.com/EDMS%5CAnnWeb.nsf/dfDisplayForm?Openform& Count=-1&form=dfDisplayForm&viewname=LsvAnnsAll&category=BLD+PLANTATION+BHD.+',' report' (http://announcements.bursamalaysia.com/EDMS%5CAnnWeb.nsf/dfDisplayForm?Openform&Count=-1&form=dfDisplayForm&viewname=LsvAnnsAll&category=BLD+PLANTATION+BHD.+%27,%27report%27))" class="a12">Historical</a></div>thanks!

Corrosive
10-15-2009, 09:56 AM
i am new with dreamweaver, recently assigned to maintain the company's site. the site was originally developed by another company n currently they wanted someone internal to do it. however i can't seemed to understand the line that i found below within one of the file. since i need to add more links to the site, i believe i should try to understand what the developer was trying to do here, especially the underline part. can anyone please explain it to me?

<div class="thelink"><a href="#" onclick="MM_openBrWindow('http://announcements.bursamalaysia.com/EDMS%5CAnnWeb.nsf/dfDisplayForm?Openform& Count=-1&form=dfDisplayForm&viewname=LsvAnnsAll&category=BLD+PLANTATION+BHD.+',' report' (http://announcements.bursamalaysia.com/EDMS%5CAnnWeb.nsf/dfDisplayForm?Openform&Count=-1&form=dfDisplayForm&viewname=LsvAnnsAll&category=BLD+PLANTATION+BHD.+%27,%27report%27))" class="a12">Historical</a></div>thanks!

I believe that this is a 'null' link and then some javascript to create a pop-up window to display the URL you have in there.

levian
10-15-2009, 10:08 AM
what is a null link? are there ways to find the link? or to know what link to put for this particular page? i opened up the Historical link (from the already uploaded site) n it showed in its page source (right-click)

<a href="/EDMS/AnnWeb.nsf/335d6c2965168ebd48256aa9002f7597/482568ad00295d07482576000028116e?OpenDocument (http://www.dreamweaverclub.com/forum/view-source:http://announcements.bursamalaysia.com/EDMS/AnnWeb.nsf/335d6c2965168ebd48256aa9002f7597/482568ad00295d07482576000028116e?OpenDocument)">

but this url is not found in

<div class="thelink"><a href="#" onclick="MM_openBrWindow('http://announcements.bursamalaysia.com/EDMS%5CAnnWeb.nsf/dfDisplayForm?Openform& Count=-1&form=dfDisplayForm&viewname=LsvAnnsAll&category=BLD+PLANTATION+BHD.+',' report' (http://announcements.bursamalaysia.com/EDMS%5CAnnWeb.nsf/dfDisplayForm?Openform&Count=-1&form=dfDisplayForm&viewname=LsvAnnsAll&category=BLD+PLANTATION+BHD.+%27,%27report%27))" class="a12">Historical</a></div>

i am lost, what does this mean?

domedia
10-15-2009, 06:11 PM
href="#" is not a valid value for the href attribute.
It's almost like table designs, or the belief that meta tags will help you in SEO; it will never go away.

Your code is for a pop-up window.
If the page is no longer there, or if you do not want the pop-up window, you can remove the whole thing.

levian
10-16-2009, 01:14 AM
i don't have the authority to remove the pop up window. currently what i can do is to understand where to place the exact url since i can't put it in the href of this page. does anyone know where i should be looking?

DWcourse
10-16-2009, 03:40 AM
i don't have the authority to remove the pop up window. currently what i can do is to understand where to place the exact url since i can't put it in the href of this page. does anyone know where i should be looking?
Like you were told the link is to a page that is no longer available. No one here can make up another url for the page. So you have a couple options:

1. Have someone tell you what was on the page and rebuild it.
2. Get the authority to delete the pop-up.

levian
10-16-2009, 03:54 AM
but the page Is available.

i clicked on the Historical link (from http://www.bld.com.my/investor/index.html) n i found this line in its page source (through right-click) on the pop up window

<a href="/EDMS/AnnWeb.nsf/335d6c2965168ebd48256aa9002f7597/482568ad00295d0748257600002811 6e?OpenDocument (http://www.dreamweaverclub.com/forum/view-source:http://announcements.bursamalaysia.com/EDMS/AnnWeb.nsf/335d6c2965168ebd48256aa9002f7597/482568ad00295d07482576000028116e?OpenDocument)">

but this url is not found in the original page's Historical link

<div class="thelink"><a href="#" onclick="MM_openBrWindow('http://announcements.bursamalaysia.com/EDMS%5CAnnWeb.nsf/dfDisplayForm?Openform& Count=-1&form=dfDisplayForm&viewname=LsvAnnsAll&category= BLD+PLANTATION+BHD.+',' report' (http://announcements.bursamalaysia.com/EDMS%5CAnnWeb.nsf/dfDisplayForm?Openform&Count=-1&form=dfDisplayForm&viewname=LsvAnnsAll&category=BLD+PLANTATION+BHD.+%27,%27report%27))" class="a12">Historical</a></div>

i am lost, where can i place the exact url?

DWcourse
10-16-2009, 04:02 AM
You see the stuff in blue in your post? Both of those are urls.

If the top one is the right url use it to replace the other url in the other line of code.

levian
10-16-2009, 04:12 AM
so you do you mean that if i wanna create another link (a new link) for http://www.bld.com.my/investor/index.html, i should just do the following n ignore the complication?

<div class="thelink"><a href="#" onclick="MM_openBrWindow('http://NewLinkHere.com (http://announcements.bursamalaysia.com/EDMS%5CAnnWeb.nsf/dfDisplayForm?Openform&Count=-1&form=dfDisplayForm&viewname=LsvAnnsAll&category=BLD+PLANTATION+BHD.+%27,%27report%27)')" class="a12">New Link</a></div>


i looked through the source code n found the function with 3 value to pass in, what should i do with those?

function MM_openBrWindow(theURL,winName,features) { //v2.0
// window.open(theURL,winName,features);//
window.open(theURL, winName, ',type=fullWindow,fullscreen,scrollbars=yes');
}

domedia
10-16-2009, 04:24 PM
Leave the function alone. Is makes the pop-up.
How exactly did you get into this role where you can update some stuff and not other? Just curious how you got responsible for a company's web work with no background in webdev.

levian
10-19-2009, 02:19 AM
i suppose many assume you can do something just because they think its no biggie? its not the first time i was thrown something i have no idea of. i just hope i don't mess the whole site up, hehe.

domedia
10-19-2009, 06:16 AM
Well good luck :)
Let us know if you have any other issues.

levian
10-19-2009, 06:33 AM
thanks in advance!

Corrosive
10-19-2009, 07:13 AM
That is a big vote of confidence in your abilities. They must think highly of you but I'd ask if they can send you on a training course to get to know what you are doing.

levian
10-19-2009, 07:59 AM
not likely, else they would have continued letting the website developing company maintain it, if you get what i mean, hehe.

Corrosive
10-19-2009, 12:22 PM
not likely, else they would have continued letting the website developing company maintain it, if you get what i mean, hehe.

Aye, sadly I know EXACTLY what you mean! :roll:

levian
10-21-2009, 02:32 AM
please let me know if i can continue asking my questions here, or do i need to create a new thread. thanks!


i tried to update some of the information in one of the html file (here (http://www.bld.com.my/corporate_information/index.html)), where the 18,700 should change to 20,953.

but i see no difference after uploading (through filezilla). i tried everything i know: waited for a while, cleared all caches n histories, pressed Shift+refresh, right click the uploaded file n pressed "View/Edit" through filezilla to check if it is the correct file. it was the right file, but why can't i see the changes? did i miss something or is there a "update" button that i missed clicking?

please help, thanks!

edbr
10-21-2009, 03:10 AM
generally strat a new thread for new problem.
but you mean here
Currently, BLD’s operations encompass developing of about 18,700 hectare (“ha”) of both mineral and peat soil areas at Lambir Land District and Sawai Land District (which are along the Miri-Bintulu main road) and Kabang Land District (which is at Batang Igan, Sibu) Sarawak into oil palm estates.
so not updated.
when you upload the fole in fillezilla a box should pop up asking if you want to overwrite the file , make sure this option is checked then you should be good to go

levian
10-21-2009, 03:20 AM
i believe i did click yes to replace. but now when i try to log in again, i can't.

Status: Resolving address of ftp.bld.com.my
Status: Connecting to 202.188.245.14:21...
Status: Connection established, waiting for welcome message...
Response: 220 dns2 Microsoft FTP Service (Version 4.0).
Command: USER ftpadmin@bld.com.my
Response: 331 Password required for ftpadmin@bld.com.my.
Command: PASS ********
Response: 530 User ftpadmin@bld.com.my cannot log in.
Error: Critical error
Error: Could not connect to server

edbr
10-21-2009, 03:38 AM
not sure but i get that sometimes connected with timeout i guess. close the program open and try again

levian
10-21-2009, 03:59 AM
i am able to connect now, though it doesn't allow me to upload the file with the reason "Incorrect password". but if i can connect n see the uploaded files, doesn't mean that i have correct password already?

domedia
10-21-2009, 04:58 AM
Yes, if you can see the files you should have the right password.
I think it's in place to give your hosting company a call/email.

levian
10-21-2009, 05:00 AM
the problem i kept getting, could it be that they detected that i am making multiple connections at one time? is by clicking "disconnect" before turning off filezilla not good enough to declare that i am not having a connection with the server anymore? what should i do to avoid the error? thanks!

domedia
10-21-2009, 03:27 PM
I don't think so.
Either way, you need to contact your host I think.