PDA

View Full Version : Restrict access page trouble


mlk
03-25-2009, 10:29 AM
Hi,

I'm using dreamweaver to create a login page with usernames and passwords stored in a mysql db. The login page warks fine, but the page with restrict access behaviour doesn't work; also with correct userame and password redirect me to login page; in fact if I remove the restrict access behaviour all works fine. Here is the code of an example of restricted access page:

<?php
session_start();
$MM_authorizedUsers = "";
$MM_donotCheckaccess = "true";

// *** Restrict Access To Page: Grant or deny access to this page
function isAuthorized($strUsers, $strGroups, $UserName, $UserGroup) {
// For security, start by assuming the visitor is NOT authorized.
$isValid = False;

// When a visitor has logged into this site, the Session variable MM_Username set equal to their username.
// Therefore, we know that a user is NOT logged in if that Session variable is blank.
if (!empty($UserName)) {
// Besides being logged in, you may restrict access to only certain users based on an ID established when they login.
// Parse the strings into arrays.
$arrUsers = Explode(",", $strUsers);
$arrGroups = Explode(",", $strGroups);
if (in_array($UserName, $arrUsers)) {
$isValid = true;
}
// Or, you may restrict access to only certain users based on their username.
if (in_array($UserGroup, $arrGroups)) {
$isValid = true;
}
if (($strUsers == "") && true) {
$isValid = true;
}
}
return $isValid;
}

$MM_restrictGoTo = "go.php";
if (!((isset($_SESSION['MM_Username'])) && (isAuthorized("",$MM_authorizedUsers, $_SESSION['MM_Username'], $_SESSION['MM_UserGroup'])))) {
$MM_qsChar = "?";
$MM_referrer = $_SERVER['PHP_SELF'];
if (strpos($MM_restrictGoTo, "?")) $MM_qsChar = "&";
if (isset($QUERY_STRING) && strlen($QUERY_STRING) > 0)
$MM_referrer .= "?" . $QUERY_STRING;
$MM_restrictGoTo = $MM_restrictGoTo. $MM_qsChar . "accesscheck=" . urlencode($MM_referrer);
header("Location: ". $MM_restrictGoTo);
exit;
}
?>

I think the problem is the upgrade to PHP5 of the server, because on server with PHP4 all work fine.

Can someone help me?
Thanks a lot

mlk
03-25-2009, 11:03 AM
Found the solution here:

http://friendsofed.infopop.net/4/OpenTopic?a=tpc&s=989094322&f=8033053165&m=324102421

Corrosive
03-25-2009, 11:32 AM
Found the solution here:

http://friendsofed.infopop.net/4/OpenTopic?a=tpc&s=989094322&f=8033053165&m=324102421

Nicely googled! My PHP is not that good yet but I think I remember reading something about global variables being taken out of PHP5, due to security risks.