PDA

View Full Version : problem connecting to the mamp db


rickyspires
01-30-2009, 09:07 PM
hello

i have followed your tutorial and its very good but i have a problem.
http://www.dreamweaverclub.com/vtm/mamp.php

when i get to the part where you click add databases/mysqlconnection i get an error.

it searches for the databases on my myphpadmin but says:

http error code 404 file not found. here are some possible resons
1, there is no testing server running on the machine
2, the testing server specified for this site does not map to the url


all my pathes seem good.

the site is like this

step 1:

site name = eventtrafik

local root folder =
hard drive:Users:rickyspires:Documents:web:mamp:eventtr afik:

default image folder =
hard drive:Users:rickyspires:Documents:web:mamp:eventtr afik:wwwroot:images:



this comes up with an error saying:
WARNING: the selected folder does not contain the current sites home page. the site map can not be built.


but it does contain the index.php.
could it be because my site uses SMARTY or because the files are inside a wwwroot folder inside eventtrafik

could it be to do with permissions or htaccess ???


remote info:
hard drive:Applications:MAMP:htdocs:eventtrafik:

url prefix =
http://localhost8888:/eventtrafik/



another thought....

could it be because i already have db cofig files in the wwwroot folder that show different db login usernames and passwods ??


thanks
rick

davidj
01-30-2009, 10:43 PM
im not sure what the problem could be as your using mamp

i use wampserver and the vids are based on that installation

try adding this to a page called info.php



<?php

phpinfo();

?>



drop the script where you think the www root is

then browse it using http://localhost/info.php

WallyJ
02-01-2009, 12:54 AM
I had some problems using MAMP so I switched to XAMPP and had better luck. You may want to give it a shot. I know fans of each, but that was my experience and my solution.

FYI...

edbr
02-02-2009, 01:53 AM
i use apache2triad