PDA

View Full Version : Transparent Background


sunprincess
09-24-2008, 09:01 PM
Hi all,
I have created a swish movie but facing problems with the background. When importing my swish movie to Dreamweaver I need a transparent background. In SwishMax, I have used the following options: in export tab, export options for HTML Tags, mode transparent. And this is my code in dreamweaver:


<div id="Layer4">
<script type="text/javascript">
AC_FL_RunContent( 'codebase','http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0','width','295','heigh t','225','src','flash/home/home','quality','high','pluginspage','http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash','movi e','flash/home/home' ); //end AC code
</script><noscript><object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=9,0,28,0" width="295" height="225">
<param name="movie" value="flash/home/home.swf" />
<param name="quality" value="high" />
<param name= "wmode" value="transparent" />
<embed src="flash/home/home.swf" quality="high"
"wmode"="transparent"
pluginspage="http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="295" height="225"></embed>
</object>
</noscript></div>


Please help me with this, it is for my ecommerce course, I need to get this right in order to get a higher grade. It is worth 60% of my final grade.

Thank you all in advance.

domedia
09-24-2008, 09:06 PM
The swich movie needs to be transparent, it's not something you can add afterwards afaik.

sunprincess
09-24-2008, 09:38 PM
Ok then how do I do that in SwishMax? The method I used as mentioned above did not work, any alternatives?

domedia
09-25-2008, 04:33 PM
Ok then how do I do that in SwishMax?
Sorry, never used it.. Anyone else?

Death Dream
09-25-2008, 06:50 PM
Sorry, never used it.. Anyone else?

Never even heard of it...

~Death Dream~

sunprincess
09-25-2008, 09:28 PM
thanx for your responses... :)

johnpoker
09-27-2008, 05:44 AM
hope it worked
http://www.hostchecker.info/image5.jpghttp://www.hostchecker.info/image2.jpghttp://www.hostchecker.info/image3.jpg

edbr
09-27-2008, 07:16 AM
i dont think yo can in Swishnax, a scene can be transparent but background for the movie seems to be a colour by default

edbr
09-27-2008, 07:17 AM
another robot?

sunprincess
09-27-2008, 03:12 PM
Still struggling with it... ill try with what you said edbr it might magically work

Thank you all for your time... :)

sunprincess
09-28-2008, 11:21 PM
I did all what you suggested but nothing worked... So what I did, I cropped the background of my website and inserted in Swish as a background. It worked perfectly... And because my background is kind of foggy so it looked normal!

Corrosive
09-29-2008, 07:57 AM
I did all what you suggested but nothing worked... So what I did, I cropped the background of my website and inserted in Swish as a background. It worked perfectly... And because my background is kind of foggy so it looked normal!

Sometimes you just have to use a 'workaround'. Sounds like you've found a good one. How is Swishmax by the way? I had a look at it a few months ago and it looks fairly easy to use.

sunprincess
09-29-2008, 01:22 PM
Yah that sometimes help... And regarding Swish it is very easy to use I learned it by my self. I did my image flash in around 5 min! Its much easier than Adobe Flash... Try it and im sure you'll like it :)