PDA

View Full Version : Working on DWC video tutorials help pleaseeee


Karkar
06-03-2007, 05:15 AM
I keep getting these messages when trying to open the databases in sql lite:

Error Code: 1130
This error occurs because you don't have a permission to connect to MySQL server from your host. Please contact your database administrator or, if you have access to MySQL server with grant privilege, you can use the GRANT statement to add a new user. For example, the following command will give full access from your host to the user:
/*!50003 CREATE USER 'user'@'user_host'*/;
GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'user'@'user_host' IDENTIFIED BY 'user_password';

and

Error Code: 1130
This error occurs because you don't have a permission to connect to MySQL server from your host. Please contact your database administrator or, if you have access to MySQL server with grant privilege, you can use the GRANT statement to add a new user. For example, the following command will give full access from your host to the user:
/*!50003 CREATE USER 'user'@'user_host'*/;
GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'user'@'user_host' IDENTIFIED BY 'user_password';

what's going on? it wasn't doing this before when i was following the first mysql parts. This happened now that i am working with php part of the tutorial.

Thanks for any help

Karkar
06-03-2007, 06:13 AM
it keeps reminding me that host "localhost" is not allowd to connect tpt he mysql server

davidj
06-03-2007, 10:17 AM
is the database on your local machine or the host server

Karkar
06-03-2007, 10:29 AM
i just did what your tutorial tol dme to i beleive

Karkar
06-03-2007, 10:30 AM
id say local

davidj
06-03-2007, 10:35 AM
do you have a user name called user?

just to test it try using root as your username in your connection script

Karkar
06-03-2007, 11:31 AM
i have no user name at all. i have been using root but it wont let me connect becuase it does not allow localhost to connect

davidj
06-03-2007, 11:49 AM
can you access mysql from EMS mysql manager

Karkar
06-03-2007, 11:56 AM
depends what you mean by access. If i open mysql manager (lite) the application starts all good.? it's just when i try to register a host. When I was actually following what you said on the tutorial it was working fine... but i got the php part when you press f12 for the first time it didnt work so i went to sql lite to check it out and i couldnt access the databases ... ie the dbs where we created the table with the apples and oranges. twould not let me enter i would get the above error messages.

davidj
06-03-2007, 12:11 PM
have you restarted your services since it happened

try rebooting your machine

Karkar
06-03-2007, 12:18 PM
ok. i rebooted my machine but it says the same thing when i try and register a host: "can;t obtain database list from server. Host (localhost) is not allowd to connect to the MySQL server.

davidj
06-03-2007, 02:13 PM
the WAMP icon in the system tray

what colour is it

red, yellow or white

Karkar
06-03-2007, 02:20 PM
white. server is online everything is running

davidj
06-03-2007, 02:26 PM
post the code to your connections script

also when you installed wamp what server name did you give it

Karkar
06-03-2007, 02:31 PM
i gave it the custom server name "localhost".

<?php
// this is a database connection script //
$database = "dwc";
$username = "dj";
$password = "hello";
//////////////////////////////////////////
$link = @mysql_connect('localhost'), $username, $password;
$db = mysql_select_db($database, $link);
?>

davidj
06-03-2007, 02:38 PM
do you have a firewall running

Karkar
06-03-2007, 02:38 PM
yes i do indeedy

davidj
06-03-2007, 02:40 PM
try switching it off

davidj
06-03-2007, 02:43 PM
fyi

http://forums.mysql.com/read.php?34,34957,147589#msg-147589

Karkar
06-03-2007, 02:53 PM
ok i turned firewall off - did not work. I am reading the 1130 article but there are a few things i can not do. there is no host to select becuase i cant register one. The only way i can register one is to register a database first. When i do that though i can't select the host or connect to the database. There are no users or anything like that cos i deleted them when it stopped working to see if i could set it up again.

So even though the connection.php code mentions the users they actually dont exist anymore and i cant make them again cos it wont let me!! arrghgrhh

Karkar
06-03-2007, 03:46 PM
goto goto bed now. Thanks so much for the help, david. Hopefully this probel will be solved soon :-)

davidj
06-03-2007, 04:54 PM
uninstall wamp then reinstall

Karkar
06-04-2007, 04:04 AM
will do that now

Karkar
06-04-2007, 04:12 AM
it worked it worked!! Thanks sooo much, david. You are an inspiration.

Karkar
06-04-2007, 06:28 AM
all is working fine now so far