PDA

View Full Version : Tutorials


Dave Drew
04-29-2007, 09:57 PM
Hi Im new to Dreamweaver and the forum and have been woking my way through the videos. I ran PHP Part 7 and followed the instruction. After saving and running it Windows Explorer opened up as it should but I got the Windows Message:


The webpage cannot be found

HTTP 404
Most likely causes:

<LI id=causeErrorInAddress>There might be a typing error in the address.
If you clicked on a link, it may be out of date.What you can try:

res://ieframe.dll/bullet.png Retype the address.

res://ieframe.dll/bullet.png Go back to the previous page.

res://ieframe.dll/bullet.png Go to localhost (http://localhost/) and look for the information you want.

res://ieframe.dll/down.png (res://ieframe.dll/http_404.htm#) More information (http://javascript%3cb%3e%3c/b%3E:expandCollapse('infoBlockID',%20true);)

This error (HTTP 404 Not Found) means that Internet Explorer was able to connect to the website, but the page you wanted was not found. It's possible that the webpage is temporarily unavailable. Alternatively, the website might have changed or removed the webpage.
For more information about HTTP errors, see Help.

davidj
04-29-2007, 10:04 PM
404 error means that the page you typed into the browser is not in the setup directory

go to WAMP icon an sys tray and look for WWW Directory. This is where you need to save your files to

Dave Drew
04-30-2007, 05:53 AM
Thank you for that, is there anyway I can change that directory in WAMP?

davidj
04-30-2007, 05:56 AM
create an ALIAS

SYS TRAY > WAMP > ALIAS DIRECTORIES

Dave Drew
04-30-2007, 09:38 PM
David, I took WAMP of and reinstalled it. And set it up correctly! However I still get the same message. I noticed that when I press F12 to run it, I got the following in the address bar:

http://localhost/Test/Images/dwc.php

On your tutorial you got:

http://localhost/Test/dwc.php

It would appear Im looking in the wrong place for the information. Not sure where Im going wrong here!:confused:

davidj
05-01-2007, 09:18 AM
if you have set the remote up correctly in WAMP then it will work but you have configured dreamweaver to open Images directory so this is incorrect

go into dreamweaver site configuration and change where you have set this...

http://localhost/Test/Images/dwc.php

It Needs to be...

http://localhost/Test/dwc.php

Dave Drew
05-01-2007, 02:27 PM
Hi again David, sorry to be a pain, but Ive just gone through this again and Im still getting the same. Ive checked back through Dreamweaver set up and have the following:

Local Info-
Site Name-DWC
Local Root Folder-C:\Users\David Drew\Documents\RemoteServer\Local Root\Test\

Default Images Folder-C:\Users\David Drew\Documents\RemoteServer\Local Root\Test\Images

Remote Info-C:\Users\David Drew\Documents\RemoteServer\Web Root\Test\

Testing Server-C:\Users\David Drew\Documents\RemoteServer\Web Root\Test\

I cant see anything different to your tutorials except that I hace put my Web and Local Root folders in a folder named Remote Server.

I checked my WAMP5 application and the wwwdirectory goes to C:\Users\David Drew\Documents\RemoteServer and it shows the Local and Web Root files.:confused:

davidj
05-01-2007, 02:51 PM
what does your HTTP Address say in local info and testing server

Dave Drew
05-01-2007, 02:54 PM
Local Info HTTP address = http://localhost/

Testing Server URL Prefix = http://localhost/host/

Dave Drew
05-01-2007, 02:55 PM
Sorry my mistake

Should read Testing Server URL Prefix = http://localhost/Test/

davidj
05-01-2007, 02:58 PM
and when you press F12 you get ???

address please

Dave Drew
05-01-2007, 04:22 PM
http://localhost/Test/Images/dwc.php

davidj
05-01-2007, 06:09 PM
dave

when you press F12 dreamweaver interprets this as what you have set in the site settings

you must have this path configured in your site settings in dreamweaver...

http://localhost/Test/Images/

this is the only explanation

Dave Drew
05-01-2007, 06:17 PM
OK, that being the case what/where should I change things? Ive told you exactly whats written? :confused: I assume your talking about the site definition window in Dreamweaver!

davidj
05-01-2007, 06:25 PM
your URL prefix has to be set to....

http://localhost/Test/Images/

Dave Drew
05-01-2007, 06:35 PM
Im looking at the URL prefix under Testing Server in Site Definition for DWC and it says:-

URL prefix: http://localhost/Test/

and thats all!

davidj
05-01-2007, 06:41 PM
sorry dave but i have never heard of that before

i dont know what it is

davidj
05-01-2007, 06:42 PM
do you have an index.php in...

http://localhost/Test/

Dave Drew
05-01-2007, 07:00 PM
When the HTTP 404 error appears I am able to click on Go to localhost and look for the information you want. I then get a web page showing:

Index of/

Local Root/
Web Root/

I am able to click on these and that shows Connections/ and Image/ in each of the two directorys.

Within Connections/ I can see connection.php and connection.php.LCK which I assume is a locked file because I have it open.

If I then click on connection.php I get:-

Parse erroer.syntax error, unexpected T_VARIABLE in c:\Users\David Drew\Documents\RemoteServer\Web Root\Test\Connections\connection.php on line 9

Within Images/ I can see dwc.php and dwc.php.LCK which I assume is a locked file because I have it open.

If I then click on dwc.php I get:-

Warning:require_once(Connections/connection.php) [function.require-once]: failed to open stream. No such file or directory in c:\Users\David Drew\Documents\RemoteServer\Web Root\Test\Image\dwc.php on line 2

Fatal error. require_once() [function.require]: Failed opening required 'Connections/connection.php' (include_path=' C:\php5\pear') in C:\Users\David Drew\Documents\RemoteServer\Web Root\Test\Image\dwc.php on line 2

davidj
05-01-2007, 07:04 PM
personally i would scrap what you have and reinstall WAMP

you have your ...

Local Root/
Web Root/

inside the WWW directory

this could be the reason

Dave Drew
05-01-2007, 07:22 PM
OK ill give it a try!

Dave Drew
05-01-2007, 08:41 PM
When I reinstall WAMP 5 where should I point the www directory to? Should it be Test in Web Root

davidj
05-01-2007, 08:48 PM
point it to web root

your local root should be outside this directory

Dave Drew
05-03-2007, 10:38 AM
Hi David, back again! With regards to your previous post, I have my www directory opening up Web Root. Web Root is in My Documents, as is Local Root. Is this where my wwwdirectory should be pointing. Im enjoying the tutorials by the way if only I could get it work on my machine. How about one on how to set up WAMP5!

davidj
05-03-2007, 12:43 PM
in my documents you should have 2 directories

local & remote

you need to set WAMP up to look in the remote directory

Dave Drew
05-03-2007, 02:35 PM
Just reinstalled WAMP5 and MySQL manager and ran throught the tutorial again, and guess what? Same result as I had before, I took a couple of screen grabs to show you how I have Dreamweaver set up.

I guess the only other thing I can do is post my code as well! ill do them as three seperate posts!

Dave Drew
05-03-2007, 02:37 PM
No 2 remote info

Dave Drew
05-03-2007, 02:39 PM
No 3 Testing Server

davidj
05-03-2007, 02:49 PM
ok

in the WAMP icon in the SYS tray click WWW Directory

when the window pops up copy and paste the address into this thread

davidj
05-03-2007, 02:52 PM
also are you using a a mac

Dave Drew
05-03-2007, 02:52 PM
c:\Documents\Web Root

davidj
05-03-2007, 02:54 PM
and when you press F12 in dreamweaver where does that take you

Dave Drew
05-03-2007, 02:56 PM
http://localhost/Test/Image/dwc.php

Dave Drew
05-03-2007, 02:59 PM
This appears in the explorer window!

Warning: require_once(Connections/connection.php) [function.require-once (http://localhost/Test/Image/function.require-once)]: failed to open stream: No such file or directory in C:\Documents\Web Root\Test\Image\dwc.php on line 2

Fatal error: require_once() [function.require (http://localhost/Test/Image/function.require)]: Failed opening required 'Connections/connection.php' (include_path='.;C:\php5\pear') in C:\Documents\Web Root\Test\Image\dwc.php on line 2

davidj
05-03-2007, 03:00 PM
sorry mate

this just seems impossible

F12 is a dreamweaver shortcut and is configured in your URL prefix settings in local and testing server. The images you have posted do not reflect that path in any way so i have to admit it but i honestly dont know. You are the first that has brought this problem to my attention. All i can do is appologise and get you to ask someone else to trouble shoot this. I have no more cards up my sleeve

sorry

Dave Drew
05-03-2007, 03:02 PM
OK, thank you for your time anyway, not knowing to much about it but I tried it on two seperate machines and I got the same result each time, WEIRD!:confused:

davidj
05-03-2007, 03:03 PM
yes i know...

No such file or directory in C:\Documents\Web Root\Test\Image\dwc.php on line 2

this is looking in Images directory for a file (dwc.php) that doesnt exist

with the evedence you have given me i dont know whats wrong with it

Meeguk
05-19-2007, 11:25 PM
Can anybody recommend an HTML Video [set] that teaches an overall view of HTML? I see hundreds of basics videos that jump right into how to code HTML but not a single one that gives an overall view FIRST.

I need questions like these answered:

Why does the listed code angle on the page?

Why not just in a straight line - like this sentence?

Do spaces matter?

Does line skipping matter?

Does the placement of the code make a difference, ie, where it is place within a section?

Is there a priority to the sections?

Is code read like Enlgish is read, from one line to the next in sequence?

Where can I place some code and see the results on a page? In other words, I want to type in some code on a page and then see the results of my work. Where do I type that code? Within DWeaver some where? If so, where?

There must be a tutorial that covers these questions somewhere, but I have yet to find one.

Thanks.

Meeguk
05-20-2007, 08:22 AM
I think I found a decent tutorial here:

http://www.w3schools.com

enough to get me started.

I like the edit feature, can change things around and see instant results.

It also lays somewhat of a foundation.

Also, I found out I can type in Notepad and then see in a browser. But why notepad and not Wordpad?

davidj
05-20-2007, 09:45 AM
note pad is pure text which is what html is but wordpad is rich text which carrys other hidden control chars which the browser cant interpret