PDA

View Full Version : Dreamweaver reports broken links but they all work


davidc
11-09-2006, 12:17 PM
I have just built my first Dreamweaver site and am testing it pefore
publication. All the pages on the site are built from one or other of
two Templates I have made. Testing in multiple browsers all links seem
to work fine. But when I do a sitewide links check the report is that
all the pages based on Template A have broken links to that Template
(of 16 pages). Over 100 other web pages are based on Template B and
only a few of these are reported to have a broken link to its parent Template (B).

All links were created relative to document and the two Templates
reside in a sub folder of my root local folder - there are no other
files in that folder.

When I double click one of the reported pages with broken links derived
from Template A and B, in Code view, a cursor flashes at the very top left
hand side of the page, immediately before here -

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"><html
xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"><!-- InstanceBegin
template="/Templates/index.dwt" codeOutsideHTMLIsLocked="false" --> ,

- and when viewed in Design view the problem is the editable area in
the middle of the page (top and lefthand sides are locked).

I have tried repointing the link to the corect parent Template but this does not save, and the broken link is unchanged..

The locked regions of Template A are a banner headline area and left side with navigation buttons, and the locked area of template B is along the top where there are nav buttons.

Nearly all the broken links derived from Template A are shown as:
/Templates/index.dwt. But one of the problem pages derived from
Template B is: template/index.dwt - no initial forward slash and the
initial letter T in lower case rather than caps.

I don't understand code and have done all the work in Design view.

I am stumped by this broken links problem. It almost looks like the
offspring pages are failing to link to their parent Template because off
the editable area. But Template B also has an editable area and not all its child pages are reporting a broken link.

I have searched for an answer to this without any luck. Can I just
ignore the reported broken links and publish my site or do I need to
sort out this apparent brokn link problem.

I have tried to attach one of the pages which reports broken links to its parent Template to this message but don't seem to be able to do so. I browse to the file, click Add Attachment, and nothing appears to happen.

If anyone can help me sort this out I'd be much obliged.
Thanks
David

domedia
11-09-2006, 02:32 PM
Hello davidc and welcome!
My comment is going to be very general, not much help Im afraid.

-Make sure your DW is up to date http://www.adobe.com/support/dreamweaver/downloads_updaters.html#dw8
-Make sure you site definition is correct.
-'/Templates/' <- this means a folder in root of website and is different than 'Templates/'

davidc
11-10-2006, 11:07 AM
Hello davidc and welcome!
My comment is going to be very general, not much help Im afraid.

-Make sure your DW is up to date http://www.adobe.com/support/dreamweaver/downloads_updaters.html#dw8
-Make sure you site definition is correct.
-'/Templates/' <- this means a folder in root of website and is different than 'Templates/'

Thanks. I have created all links to be document relativeIas Dreamweaver requires) so why are there apparently broken root relative links? Basically all nearly all my child html web pages appear unable to see a link through to their parent Template. But in a browser all the links work fine.

When I create a new web page from a template and save it and then run a broken links check, the new paage is reportrd as being unable to see its parent template.

Anyone have any ideas about how I can deal with this, please?

David